dijous, 19 de juny del 2014

Andorra




·GASTRONOMIA

--> La gastronomia d'Andorra és de tipus mediterrània i mediterrània de muntanya. El menjar típic és l'ànec amb pera d'hivern, que simplement és una ànec adornat amb peres. Tenen una salsa que és l'all i oli de codony que es basa en peres d'hivern, codonys, alls, oli d'oliva i sal. De postre tenen coca masegada, que és pasta sense llevat feta amb farina, ous, sal, sucre, moscatell i aiguardent. I la beguda típica és el vi calent i cremat que porta canyella, pela de llimona i taronja, nou moscada i tres clavells.








·FESTES

·A Andorra s'ha celebra la seva festa nacional al 8 de setembre, que és la festivitat de Meritxell, patrona d'Andorra.

·MONUMENTS

·A Sant Julià de Lòria, el Santuari de Canòlich es 1 dels 3 santuaris més importants d'Andorra, al manual Digest de les Valls Neutres d'Andorra a l'any 1745 ja era un dels principals santuaris andorrans, algunes referències mostren que el santuari ja existia en l'època medieval a l'any 1176

-->Santuari de Canólich

Santuario de Canòlich, Sant Julià de Lòria, Andorra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada