·GASTRONOMIA
--> La gastronomia valenciana és de tipus mediterrània i de mediterrània de muntanya. El plat típic és la paella, que és un gusat d'arrós, carn i verdures preparat en un paeller. La salsa típica es la salsa Mullador, també anomenada samfaina, feta amb trossos de verdures barrejades amb tomàquet. També hi ha l'orxata, que és una veguda vegetal feta amb xufes, ordi, ametlles, avellanes o arrós. I per acabar, els bunyols de carbassa, que és un postre fet amb farina, aigua i carbassa cuita.



·MONUMENTS
·A Albocàsser trobem un de molts monuments històrics que hi ha al País Valencià, per exemple l'Ermita de Sant Pau d'Albocàsser contruida a l'any 1590 fins l'any 1690 d'estil barroc. Al s. XVIII suposa el seu màxim esplendor, llavors es construeixen les dues ales laterals, acaben al voltant de 1752 coincidint amb la publicació del llibre sobre l'aparició de Sant pau, d'Agustí Sales. Actualment s'està restaurant poc a poc.
--> Ermita de Sant Pau d'Albocàsser
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada